Valpar

Kennel Red Rags Barbet


En liten uppfödning i hemmiljö

Parning planeras i februari 2022 mellan Barboucles sur Meuse Gio Paris (Gio) och Himling´s Gierá Of Lapland (Cassis)

Båda är fina representanter för rasen. De är sunda, glada, snälla, sociala och går bra ihop med andra hundar och har låg inavelsgrad, 1,46% (Pawpeds 5 generationer)


Cassis är nu parad och vi hoppas på att det blir valpar i slutet av april. Ultraljud  kommer att göras 5 veckor efter parningen och då vet vi mer. 


HURRAAAAA, Cassis är dräktig. Nu hoppas vi på valpar i slutet av april.

Hon mår bra och är lika glad och lycklig som vanligt. Hon går nu förhoppningsvis in i sitt livs bästa period, då hon kommer att få äta mycket mer än vanligt. 


Tisdagen 19 april föddes 6 valpar. 3 tikar och 3 hanar, de vägde ca 400g och alla är friska och pigga. Alla är svarta men en tik och en hane har vita partier på tassar, hals och mage. 


Himling's Gierá Of Lapland

2018/07/01

57 cm och 22 kg

HD A/A 

ED 0/0

Ögon UA

Excellent på utställning


Barboucles sur Meuse Gio Paris

2019/07/18

60 cm och 26,5 kg

HD AA

ED görs ej i Nederländerna

Ögon lindrig Distiachiasis (några hårstrån växer fel), Gio påverkas ej.

Bob och CACIB utställning

Då vi har tränat mycket lydnad, spår och personsök med våra tidigare hundar, fortsatte vi av bara farten med Cassis. Det passade henne utmärkt och ganska snart gick det upp för oss att vi ville ha en valp efter henne. Då började ett spännade arbete med att hitta en lämplig hane. Vi ville ha en hund som var social, sund, lugn och med bra temperament och att eventuella valpar med Cassis skulle ha låg inavelsgrad. Han skulle också ha bra höftleder och vara rastypisk.

Vi läste massor med stamtavlor, fick mycket hjälp av barbetklubbens Avelsråd och när vi till slut hittade Gio blev han godkänd som en lämplig partner.


Då vi inte ville göra någon 'blind date' åkte vi till Nederländerna och träffade Gio och han höll måttet.


Nu väntar vi bara på att Cassis ska börja löpa och sedan hoppas vi på att det blir några valpar. Ingen av hundarna har parats tidigare, så nu håller vi tummarna att allt ska gå bra.

Uppfödning och försäljning sker enligt SKKs regler och avtal.


Nedan några bilder på Gio.


Gio Best of Breed och CACIB 06/02/2022