Cassis

Kennel Red Rags Barbet


En liten uppfödning i hemmiljö

Cassis

Himling's Gierá Of Lapland, kallas Cassis och är född 2018/07/01 i Piteå. I kullen fanns sex svarta valpar och två bruna. Vi trodde att vi skulle få en av de svarta tikvalparna och bestämde oss för att kalla henne Cassis.

När vi var på väg till Piteå för att hämta vår lilla valp, ringde Camilla från kenneln och sa att hon hade bestämt att vi skulle få den lilla bruna valpen. Första tanken var att vi skulle byta namn, men vi var inte helt överens, så det fick bli Cassis, trots att det betyder svarta vinbär på franska. En av våra franska vänner frågade försiktigt om hon skulle bli svart när hon blev stor, men nej, det blev hon inte.


Vi har tränat en del lydnad med henne och det resulterade i ett diplom i Startklass. Tyvärr kom covid-19 ivägen och därefter har det inte blivit några fler tävlingar, men vi kommer tillbaka.

Vi har tränat spår och det tycker hon är roligt, men hon tänder till extra mycket när hon får hitta människor i skogen, så det är väl det vi får fortsätta att träna.

 

Cassis är en fantastisk hund. Hon är lugn, snäll, glad och älskar både människor och andra hundar. Hon är en hund som man kan ha med sig överallt där hundar är tillåtna.

Det står ofta i beskrivningen av rasen att den fordrar mycket socialträning, men Cassis har sedan hon var liten valp funnit sig tillrätta var hon än har varit. Vi har fått träna henne i att vara ensam och nu accepterar hon det, men blir väldigt lycklig när vi kommer hem.

Hon skäller mycket sällan, bara om det kommer någon utanför vår tomt och om hon hör något konstigt ljud. Då talar hon oftast om det med ett kort  gruff, men ibland låter hon mer om hon tycker att något verkar konstigt.

HP Juniorklass

3:a på startklass tävling totalt och uppflyttad

3:e arbetande barbet 2020

Faster Gaia, kusin Azumi, Cassis 4 mån

Farmor Colleen

Farfar Broen

Midsommarfina

Cassis 3 mån

Cassis, Azumi och Gaia

Cassis på sin favoritsten

Varför ska man behöva dra pulka när man kan åka med istället!